Van Pointcloud naar BIM ten behoeve van planmatig onderhoud hoogbouw.

pointcloud voor archicad

BIM en 3d laserscanning ten behoeve van planmatig onderhoud van Hoogbouw.

Minimale overlast, maximaal resultaat door slim gebruik van actuele en accurate vastgoeddata.

Zeker bij renovatie en onderhoud van hoogbouw is een uiterst strakke planning van belang omdat veel werkzaamheden samenhangen. Een vertraging in de ene woning zorgt vaak voor vertraging in de opvolgende woningen. Aannemers willen op een hoog tempo draaien omdat anders bewoners te lang in de overlast zitten.

Uitzonderlijk goed voorbereiden is dus een vereiste.

Om in een vast ritme door te kunnen werken, met zo min mogelijk overlast voor de bewoners, moet allereerst dus de basis goed zijn. Een goede voorbereiding is cruciaal. Het hele proces moet voorspelbaar zijn met een duidelijke planning.

Onze opdrachtgever heeft ervoor gekozen om voor het onderhoud en beheer van een galerijflat met 144 appartementen te werken met een accuraat 3D BIM model. Daarvoor hebben we met een 3d laserscanner de bestaande toestand in kaart van de algemene ruimtes en gevels in kaart gebracht als mede de verschillende appartement types. Vervolgens hebben onze modelleurs de meetdata (pointcloud) in combinatie met de bestaande CAD tekeningen omgezet naar een BIM model.

De voorbereidingen en werkzaamheden kunnen nu gebaseerd worden op actuele en accurate informatie. Tevens kan het 3D model worden ingezet ter optimalisatie van de communicatie met alle betrokkenen.

Alinea
Pointcloud to bim