TEKENBUREAU VOOR REVIT / ARCHICAD / SKETCHUP

Pointcloud voor ArchiCAD24

BIMnD is meer dan alleen een tekenbureau. Wij zijn uw partner voor het inmeten van vastgoedobjecten met 3d laserscanners en modelleren in BIM.  Wij Modelleren o.a. in Revit, ArchiCAD en SketchUP. BIMnD heeft een schat aan kennis en ervaring op het gebied van building information management en Building Information Models (BIM). Wij hebben deze kennis o.a opgebouwd door bij honderden bedrijven BIM te implementeren en nieuwe toepassingen te ontwikkelen.  Wij zijn actief in de: Woningbouw, Utiliteitsbouw, INFRA en Installatietechniek.

BIM voor herontwikkeling nieuw- en verbouw en beheer.

Of het nu gaat om herontwikkeling, renovatie, ver- of nieuwbouw of beheer en onderhoud. Om goed de mogelijkheden te onderzoeken is een goed en juist BIM model een uitstekende tool. Door te starten met de juiste vastgoeddata kunnen alle partijen namelijk weloverwogen keuzes maken. Samen met onze opdrachtgevers spreken we van te voren het PVE door. U kunt dan denken aan afspraken over het LOD uitwerkingsniveau, in welke format we het model opleveren. Werkt u bijvoorbeeld nog in 2d dan kunnen we het tekenwerk ook aanleveren in 2d DWG bestanden.

Pointcloud to archicad

BIM inventarisatie ( van tekening naar BIM of van laserscan naar BIM)

Om een goed BIM model op te zetten maken we voor aanvang van iedere opdracht een inventarisatie van de aanwezige documentatie.  De aanwezige ( historische) data, bouwtekeningen moeten betrouwbaar zijn. Indien dit niet het geval is kan BIMnD het object ook inmeten met onze 3d laserscanners om zo zeker te zijn dat er een AS Built BIM model kan worden opgezet. Onze BIM experts zetten meetdata ( pointcloud) of bestaande 2d tekeningen om tot BIM of IFC Model. Al onze modellen worden opgesteld conform BIM Basis ILS.

BIM Controle op kwaliteit, regelsets en de BIM Basis ILS

BIMnD controleert al haar modellen met model checking software. We passen o.a. visuele controle van het BIM toe, we controleren met regelsets, en valideren conform de BIM basis ILS of alle partijen hun modellem correct opleveren.

Wenst u ook een BIM model en of meer infromatie over het 3d inmeten van objecten neem dan hier contact met ons op. 

Alinea