Pointcloud en orthofotos van Spaans erfgoed. Razendsnel 2 KM vastgoed digitaliseren.

Pointcloud_Orthofotos_BIMND

Snel 2 kilometer historisch riool in kaart brengen door de inzet van 3D laserscanners en Orthofotos van de pointcloud.  

De stad Malaga wilde voor het beheer en onderhoud van een historisch riool nauwkeurige documentatie hebben en ook meer inzicht in het trace van het riool.

Wij hebben deze mooie opdracht voor ze mogen uitvoeren. 

De aanleg van het riool dateert uit het midden van de achttiende eeuw. Het riool loopt deels ondergronds onder een aantal gebouwen door en rust op de funderingen van een historische Moorse muur. Het is met recht een stuk erfgoed te noemen. 

Het gehele traject loopt van Plaza de la Merced tot en met de Alameda Principal en is maar liefts 2 kilometer lang.

Hieronder een afbeelding van een orthofoto van een stuk straat waar het riool onder de bebouwing doorloopt. 

 

 Orthofoto_pointcloud_bimnd_expertsin laserscannen.

We hebben het riool met 3D laserscanners volledig in kaart kunnen brengen evenals het bovengrondse deel met hoge resolutie scans. Hieronder een impressie van het riool en onze collega's die aan het scannen zijn.

BIMND-3dlaserscan_scantobim

 

 

Pointcloud en orthofotos 

Met de point cloud hebben wij het traject en het riool zelf nauwkeurig in beeld gebracht. De opdrachtgever zet de  point cloud in als praatstuk bij het plannen en maken van de renovatieplannen. Orthofotos zijn zeer goed te gebruiken als onderlegger bij archeologie projecten om doorsnedes te maken. Het maken van orthofotos vanuit een pointcloud gaat zeer snel. 

Orthofotos_leidingtraject_voor_onderhoud_beheer

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Een orthofoto is een foto op schaal en kan daardoor perfect gebruikt worden als onderlegger of zelfs in plaats van CAD/BIM tekeningen op schaal. Wenst u ook een project of traject te digitaliseren? Wij staan u graag te woord. 

Alinea