Overslaan en naar de inhoud gaan

Pointcloud to BIM in Revit Stadsschouwburg Nijmegen.

pointcloud naar revit

Recent hebben wij de gehele schouwburg, zowel het exterieur als het interieur, 3d ingemeten  met statische en mobiele scanners. Deze meetgegevens (een zogenaamde pointcloud) hebben we vervolgens in combinatie met de historische tekeningen omgezet in een bouwkundig BIM in Revit.

Door de combinatie van historische tekeningen en point cloud-data hebben we nauwkeurige bouwkundige informatie verkregen. Met deze informatie hebben we een solide betrouwbare gebouwinformatie beschikbaar gesteld voor verdere besluitvorming.

Alinea

Tegelijkertijd met het inmeten van de schouwburg hebben we een  virtuele 360-graden tour van het gebouw gemaakt. We hebben deze online viewer beschikbaar gesteld voor alle belanghebbenden. Stakeholders fysieke bezoeken aan het object nu minimaliseren en de efficiëntie van het planningsproces maximaliseren.

Met het actuele en betrouwbare BIM-model, evenals de onlineviewer, kunnen alle betrokken partijen weloverwogen beslissingen nemen op basis van accurate gegevens. Dit verbetert de samenwerking en zorgt voor een naadloze uitvoering van projecten.

We hebben genoten van de samenwerking aan dit project en kijken uit naar de volgende spannende fase in deze indrukwekkende locatie. 

Image
Bouwkundig BIM in Revit van BIMND
Image
Bouwkundig BIM in Revit van BIMnD