BIM Implementatie, voorkom veelgemaakte fouten.

BIM Implementatie I BIM coordinatie

BIM-implementatie:

Lees hier over de meest voorkomende fouten tijdens de BIM implementatie.

Duidelijkheid over de gewenste en uiteindelijke output is de sleutel tot een efficiënte en nauwkeurige BIM-implementatie.

BIMND heeft al honderden bedrijven geholpen bij het implementeren van BIM. Hieronder zetten we een aantal zaken uit die u mogelijk kunnen helpen met het voorkomen van fouten welke vaak worden gemaakt.

 

1: Het ontbreken van een  BIM Executie Plan en het niet vastleggen van het BIM protocol.

In dit document leggen we vast wat de werk-standaarden zijn die partijen zijn overeengekomen. Het niet naleven van de BEP door de teamleden kan leiden tot meer fouten en zal het  proces vertragen.

Door het BEP aan te vullen met BIM-gebruiksprotocollen kan een efficiënte workflow worden bereikt.

2: Het aanschaffen van ongeschikte hardware en hostingtechnieken

Vaak kopen bedrijven dure hardware en software pakketten om maar bij te blijven bij de laatste ontwikkelingen. Het kiezen van de juiste producten die passen bij de aard van het werk moet dus kosteneffectief gedaan worden. Soms kan het uitbesteden van bepaalde zaken goedkoper zijn. Raadpleeg dus altijd een BIM expert/ manager om te kijken wat echt noodzakelijk is om aan te schaffen.

Denk aan: CPU-snelheid, geheugengrootte, grafische kaart, hardeschijftype en -grootte, en het aantal cores zijn van cruciaal belang. En hoe moet je de data opslaan ( cloud versus lokaal)  etc etc.

3: Incorrete 2d tekeningen en bestanden, onnauwkeurigheid van de bouwinformatie bij bijv opzetten BIM bestaande toestand.

Controleer of de tekeningen nog overeenkomen met de bestaande situatie en indien niet moet er nieuwe informatie komen hetzij door nieuwe tekeningen hetzij door laserscanning op locatie.

4: Tijdverspilling door het teveel te modelleren.

Vaak zien we dat er teveel overbodige elementen worden gemodelleerd in de verschillende stadia. Stel samen met de opdracht gever vast welke output nodig is en welke niet. Spreek dus af welke LOD nodig zijn in welke stadia van het project.

5: Maak van de BIM-coördinator niet de projectleider.

BIM coördinators leveren diensten die betrekking hebben op BIM ( softwarematig) Hij / Zij zorgt dus tussen de eenheid en correctheid van modellering.

6: Samenstellen van een goed BIM team

Mismatches in capaciteiten van BIM-teamleden moeten worden opgevangen. De leden van een team kunnen verschillende BIM-sterktes hebben. Gebruik elkaars talenten in het voordeel van het team.

Wenst u ook meer informatie over het implementeren van BIM? Neem hier geheel vrijblijvend contact met ons op. 

Alinea
ISI 19650 BIMND