Overslaan en naar de inhoud gaan

BIMND uw partner voor 3D inmeten & BIM modelleerdiensten, model controle en BIM consultancy.

Als we praten over BIM, dan praten we over Building Information Model of Building Information Management. Informatie over de bouw en een gebouw staan dus centraal. Door op het juiste moment over de juiste informatie te beschikken kunnen gefundeerde beslissingen genomen worden, die moeten leiden tot het duurzaam en efficient ontwerpen, bouwen, verkopen/verhuren en gebruik en beheer van een gebouw.

Onze diensten sluiten aan op de volgende behoeften:

BIM kennis opbouwen en in de praktijk toepassen  

Voordat je als bedrijf gaat starten met BIM moet je eerst weten wat BIM is, wat de mogelijkheden zijn en de randvoorwaarden.  Dan kun je de doelen gaan stellen die je met BIM wilt bereiken. Dit doe je op basis van gesprekken met de verschillende disciplines binnen je bedrijf en met je klanten en toeleveranciers. Als dat duidelijk is moet je gaan vastleggen welke informatie je op welk moment nodig hebt om deze doelen te kunnen bereiken.    En natuurlijk welke middelen je nodig hebt om deze informatie te kunnen genereren, raadplegen of verwerken.    Dit alles wordt dan vastgelegd in een BIM handboek dat dient als basis voor uitvoering in de praktijk.

Opzetten en aanpassen BIM modellen voor verschillende toepassingen 

De grote kracht van een virtueel gebouw model  ten opzichte van traditionele 2D tekeningen is dat het informatie bevat die direct kan worden ingezet voor vele toepassingen. Clash detectie, calculeren, virtueel plannen, energieprestatie analyses, facility management, beheer en onderhoud en nog veel meer. Wij kunnen volledige virtuele gebouwen of gebouwonderdelen opbouwen op basis van 2D tekeningen. Of bestaande virtuele gebouwen aanpassen/aanvullen met extra informatie zodat ze geschikt worden voor verschillende toepassingen. Daarnaast kunnen wij de kwaliteit van virtuele gebouw informatie toetsen aan specifieke voorwaarden die zijn vastgelegd in het BIM handboek.

3D inmeten en virtualisatie van bestaand vastgoed

BIM biedt niet alleen meerwaarde voor nog te ontwikkelen gebouwen, maar vooral ook voor  bestaand vastgoed.  Of het nu gaat om renovatie, restauratie, verbouwingen of juist om onderhoud, beheer of facility management, BIM biedt hier een gigantische meerwaarde. Met onze geavanceerde laserscanners en software kunnen wij bestaande gebouwen vertalen naar een BIM model volgens de standaarden die zijn vastgelegd in het BIM handboek.

Vastgoed informatie en presentaties ten behoeve van Verkoop en/of verhuur

BIM modellen zijn ook uitermate geschikt voor verkoop en verhuur doeleinden zo kan alle informatie over oppervlaktes en hoeveelheden met een druk op de knop gegenereerd worden en krijgen potentiële kopers en huurders middels het 3D model heel goed inzicht in de verhoudingen en mogelijkheden van het gebouw.

Diensten

Inmeten met een 3D Laserscanner I Pointcloud to BIM I

Voorkom problemen achteraf en start uw project met de juiste 3D basis. Met onze 3D laserscanners brengen wij elk gebouw, gebouwonderdeel, installatie, omgeving en terrein exact in kaart.

BIM en CAD informatie op maat

Alle projectpartners voorzien van de juiste informatie in het juiste bestandsformaat. Van PDF naar DWG, ArchiCAD, REVIT, SKETCHUP en/of IFC formaat.  gemaatvoerde tekeningen, details, hoeveelheden in Excel of XML.

BIM coördinatie, Clash detectie en BIM Consultancy

Voldoet uw model aan de BIM basis ILS of RVB BIM norm, zijn alle deelmodellen van de verschillende disciplines optimaal op elkaar afgestemd. Vertrouwen is goed maar controleren is beter.

Digital Twin I AS BUILT Model voor facility management

BIMnD is gespecialiseerd in het digitaliseren van gebouwen en industriële faciliteiten om zodoende een digital twin te genereren.…