Blog

Materialen paspoort voor het Madaster, “Afval is materie zonder indentiteit”

Het Madaster heeft als doel materialen beschikbaar te houden in alle levens cycli die een vastgoedobject doorgaat.  Dit doen ze door alle materialen welke gebruikt zijn in een gebouw te registreren en zodoende de beschikbaarheid te faciliteren.

Partijen maken dit inzichtelijk door de gebouwde omgeving volledig digitaal te documenteren.

Van point cloud naar BIM in Archicad of Revit

Met hoogwaardige 3d laserscanners meten wij voor veel partijen de bebouwde omgeving in. De puntenwolken die onze hoogwaardige laserscanners creëren converteren wij naar een 3D BIM-model.

Bij BIMnD zetten onze BIM-experts de puntenwolk en lasermeetgegevens om in datarijke 3D BIM-modellen. Deze AS BUILD modellen staan aan de basis van complexe projecten, restauratie van monmenten tot revitalisatieprojecten.

3D LASERSCANNEN / SCAN TO BIM

Steeds vaker zetten bedrijven 3d laserscanners in om de bestaande situatie in volledig en accuraat in beeld te brengen.

Met een laserscanneer creëren we een zogenaamde point Cloud dit is een enorme puntenwolk die bestaat uit miljoenen meetpunten die het object nauwkeurig weergeeft.  Deze point Cloud gebruiken we al onderlegger om de As Built situatie op te zetten in bijvoorbeeld Revit / Archicad / Sketch Up.

Interactive 3D tour van uw vastgoed. 360 walktroughs van Matterport

Naast het maken van pointclouds en het opzetten van de bestaande situatie in Revit / ArchiCad etc. maken wij ook 360 graden virtuele tours van uw vastgoed objecten.

BIMnD gebruikt hiervoor de Matterport Pro Camera. Met deze camera kunnen wij op een efficiënte en effectieve methode uw bestaande gebouwen en installatieobjecten snel in kaart brengen.

BIM Controle op kwaliteit, regelsets en de BIM Basis ILS

Wanneer het ontwerp van een object definitief is kunnen de modellen van de architect en constructeur worden samengevoegd in het model. Voor de nieuwbouw van het centrum voor doofblinden op het terrein van Kalorama in Beek hebben wij voor onze opdrachtgever de BIM controle mogen uitvoeren.

We hebben in dit project het model van zowel de constructeur en de architect gecontroleerd op de o.a de volgende manieren:

Digital Twin voor facility management

Op dit moment krijgen wij steeds vaker de vraag van vastgoedbeheerders en gebouweigenaren om een digital twin te creëren ten behoeve van facility management. Zij kunnen hiermee aanzienlijke kostenbesparingen realiseren.

Door veel partijen wordt deze technologie voornamelijk ingezet in de ontwerp en realisatiefase. De grootste besparingen zijn echter te behalen in de beheer en onderhoud fase. 

Blog #5: Help, de realiteit komt niet overeen met mijn plannen

Te vaak worden ontwerpen gemaakt op basis van beslissingen of op basis van onjuiste informatie , voornamelijk als gevolg van fouten bij het verzamelen van gegevens. Dit heeft een eenvoudige oplossing, meting met 3D laserscanner zorgt voor nauwkeurige, betrouwbare en snelle gegevensverzameling. Het resultaat is de zogenaamde puntenwolk die direct in CAD of BI

Blog #4: Inzet 3D BIM modellen optimaliseert verkoopproces

De klant middels een interactieve en leuke manier, duidelijk inzicht geven in het nog te bouwen of bestaande gebouw. Twijfels wegnemen door antwoorden toe lichten met 3D visualisaties.

BIM is hierbij het gereedschap dat extra inzicht verschaft en veel tijd en kosten bespaart.

Het gebouwinformatie model BIM (mits goed opgezet) bevat namelijk alle informatie die nodig is om tijdens een presentatie met 1 druk op de knop inzicht te geven in o.a.